Cursuri Academia TMCB

Academia Teatrului Muzical de Copii Bucuresti lanseaza Cursul de dezvoltare prin artele spectacolului de teatru muzical.

Academia Teatrului Muzical de Copii Bucuresti lanseaza Cursul de dezvoltare prin artele spectacolului de teatru muzical, organizate de Asociatia Cuturala Sipetul Artei in programul de integrare a artelor spectacolului in educatie.

Cursul de dezvoltare prin artele spectacolului de teatru muzical  se adreseaza copiilor cu varsta intre 6 si 18 ani.

Cursul de dezvoltare prin artele spectacolului de teatru muzical are o structura integrata si graduala din punct de vedere al dificultatii si cuprinde trei module disticte, desfasurate pe perioada unui an calendaristic. Prin acest curs se pun bazele, se fundamenteaza si se aprofundeaza studiul artelor spectacolului de teatru muzical – actorie, interpretare vocala, dans artistic si miscare scenica, studiul muzical al rolului, studiul imbinarii cantului vocal cu coregrafia si actoria.

Modulul I – basic – al Cursului de Dezvoltare prin Artele Spectacolului de Teatru Muzical se desfasoara in perioada 17 noiembrie 2018 – 23 februarie 2019.

Modulele II – fundamentare si III – aprofundare ale Cursului de Dezvoltare prin Artele Spectacolului de Teatru Muzical sunt programate in perioadele 02 martie 2019 – 01 iunie 2019 , respectiv 15 iunie 2019 – 01 august 2019.

Dupa parcurgerea integrala a celor trei module ale Cursului de dezvoltare prin artele spectacolului de teatru muzical, absolventii vor sustine o reprezentatie artistica de teatru muzical pe o scena profesionista. De asemenea, absolventii vor participa la auditiile pentru admiterea in Ansamblul Teatrului Muzical de Copii Bucuresti si la casting-urile organizate de Asociatia Culturala Sipetul Artei, pentru distributia in productiile de teatru muzical ale TMCB din stagiunile urmatoare.

Modulul I al Cursului de Dezvoltare prin Artele Spectacolului de Teatru Muzical se desfasoara in perioada 17 noiembrie 2018 – 23 februarie 2019 si totalizeaza 36 de ore de curs impartite in 12 sedințe a cate 3 ore. Sedintele de curs se tin saptamanal, in zilele de sambata, in intervalul orar 10.00 – 13.30 (cu exceptia sarbatorilor nationale legale si a vacantelor scolare pentru ciclul gimnazial si liceeal).

Grupele sunt formate din 10-15 cursanti, in functie de varsta.
Modulul I al Cursului de dezvoltare prin artele spectacolului de teatru muzical  totalizeaza 36 de ore de studiu:

 1. Actorie si miscare scenica
 2. Dans artistic, coregrafie
 3. Tehnica vocala si studiul muzical al rolului
 4. Tehnici de interpretare teatru muzical – studiul imbinarii cantului vocal cu coregrafia si actoria

 


Obiectivele studiul integrat al artelor spectacolului de teatru muzical sunt:
 1. dezvoltarea calitatilor vocale, ritmice, a auzului muzical, a memoriei muzicale
 2. capacitatea de memorare a textelor, dezvoltarea memoriei
 3. expresivitatea corporala si atitudinea – insusirea elementelor coregrafice de baza, dans artistic, miscare scenica si miscare creativa
 4. insusirea tehnicilor specifice actorului de teatru muzical – tehnica imbinarii cantului vocal cu coregrafia si actoria, a tehnicilor de studiu muzical al rolului
 5. dezvoltarea imaginatiei
 6. prezenta scenica, controlul emotiilor
 7. disciplina, atitudine, motivatie, perseverenta, lucrul in echipa


Inscrierea se face prin completarea formularului online si prin transmiterea unui material video/audio, pana la  10 noiembrie 2018.