Asociația Culturală Sipetul Artei lanseză Academia Teatrului Muzical de Copii București

București, Septembrie 2018 – Asociația Culturală Sipetul Artei lanseză Academia Teatrului Muzical de Copii București, prin desfășurarea primului modul al Cursului de Dezvoltare prin Artele Spectacolului de Teatru Muzical, adresat copiilor și adolescenților cu vârsta între 6 și 18 ani.

Cursul de Dezvoltare prin Artele Spectacolului de Teatru Muzical cuprinde trei module disticte care se desfășoară pe perioada unui an calendaristic. Prin cele trei module, în mod gradual, se pun bazele, se fundamentează și se aprofundează studiul artelor spectacolului de teatru muzical – actorie, interpretare vocală, dans artistic și mișcare scenica, studiul muzical al rolului, studiul îmbinării cântului vocal cu coregrafia și actoria.

Modulul I al Cursului de Dezvoltare prin Artele Spectacolului de Teatru Muzical are o durată de 10 săptămâni și se desfășoară în perioada 17 noiembrie 2018 – 23 februarie 2019.

Frecvența este de o ședință săptămânală de câte trei ore,  în zilele de Sâmbătă, in intervalul orar 10.00 – 13.30

Grupele sunt formate din 10-15 cursanți, în funcție de vârstă.

Modulul I al Cursului de Dezvoltare prin Artele Spectacolului de Teatru Muzical totalizează 36 de ore de studiu în:

  • Actorie și mișcare scenică
  • Dans artistic, coregrafie
  • Tehnică vocală și studiul muzical al rolului
  • Tehnici de interpretare în teatrul muzical – studiul îmbinării cântului vocal cu actoria și coregrafia.

Cursul de Dezvoltare prin Artele Spectacolului de Teatru Muzical se desfășoară la Școala gimnazială de arte Nr.5 din București.

Sesiunea de înscrieri 2018 se deschide din 10 Septembrie! Procedura de selecție presupune completarea formularului de înscriere de pe www.sipetulartei.ro și transmiterea unui material audio-video cu momente artistice de interpretare vocală, dans, interpretare teatrală sau instrumentală, până la 10 Noiembrie 2018. În urma selecției, părinții vor primi informații referitoare la desfășurarea cursului, precum și documentele necesare înscrierii.

După parcurgerea integrală a celor trei module ale Cursului de Dezvoltare prin Artele Spectacolului de Teatru Muzical, absolvenții vor susține o reprezentație artistică de teatru muzical, pe o scenă profesionistă. În funcție de performanțe, absolvenții vor putea participa la audițiile viitoare pentru admiterea în ansamblul Teatrului Muzical de Copii București și la casting-urile organizate de Asociația Culturală Sipetul Artei, pentru distribuția în producțiile de teatru muzical, din stagiunile urmatoare.

Prin lansarea Cursului de Dezvoltare prin Artele Spectacolului de Tetaru Muzical, Asociația Culturală Sipetul Artei continuă eforturile de promovare și integrare a artelor spectacolului în educația și formarea copiilor și tinerilor.

Am identificat, pe de-o parte beneficiile studiului artelor în formarea copilului, dar și provocările pe care parinții le întâmpină, atât în alegerea mediului de instruire artistică adecvat, cât și în stabilirea obiectivelor de performanță pentru aceștia.  Academia Teatrului Muzical de Copii București, s-a născut din dorința și necesitatea de a crea un cadru profesionist de studiu integrat al artelor spectacolului și oportunitatea de manifestare artistică pentru copii și tineri talentați.” –  Crina Gabriela Bolboceanu, Director Artistic – Teatrul Muzical de Copii București

Academia Teatrului Muzical de Copii București și Cursul de Dezvoltare prin Artele Spectacolului de Teatru Muzical, sunt proiecte ale Asociației Culturale Sipetul Artei, în programul de promovare și intergrarea a artelor spectacolului de teatru muzical în formare și educație.