Dana Rotaru

DANA ROTARU este actriță liber-profesionistă, lect.univ.dr. al Facultății de Teatru a UNATC I.L. Caragiale, București. Joacă în spectacole și concerte în care promovează Teatrul Muzical în România. A colaborat cu Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Teatrul Elisabeta, Teatrul Nottara, Teatrul din Buzău, dar și cu Teatrul Act, Godot Cafe Teatru, Kristal Club, Spice Club, etc.

Este absolventă de Arta Actorului (promoția 2002) la UNATC, la clasa prof.univ.dr. Adriana Popovici, prof.univ.dr. Ștefan Velniciuc, cu rolul de licență Joanna din Treapta a noua de Tom Ziegler. Este absolventă de Studii Aprofundate în Arta Actorului, la clasa prof.univ.dr. Florin Zamfirescu, promoția 2003. În 2010 obține titlul de Doctor în Teatru cu teza Actorul în evoluția spectacologiei ultimelor decenii ale secolului XX.

Din 2003 până în prezent formează actori, elevi, profesori și învățători inițiați în aplicarea Arta Actorului în procesul educațional, susține cursuri de dezvoltare personală prin teatru și de dicție.

Este autoarea unor serii de articole de specialitate și a unor interviuri cu oameni de teatru români (actori, regizori, cronicari), publicate în Revista Concept a UNATC și în Ziarul Cultural on-line Metropolis. Este, de asemenea, autoarea cărții: Jocuri Teatrale. Manual pentru clasele O-IV și coautor la volumul Shakespeare în studiul Artei Actorului. Volum în curs de apariție: Actorul de Musical sau Tripla amenințare.

În prezent se joacă la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” spectacolul Bonjour, Bonne Nuit, Paris!, spectacol la care semnează scenariul și regia.