Copilul in lumea teatrului muzical

Prin profunzime si complexitate, muzica si artele spectacolului pot modela un copil in asa fel incat sa-l ridice la un nivel inalt de intelegere si simtire, exercita o profunda si benefica influenta asupra acestuia, declansand stari afective si sentimente care il fac sa vibreze in fata problemelor vietii si a unor manifestari morale.
Sa canti, sa dansezi si sa joci intr-o piesa de teatru muzical necesita talent si nu este chiar atat de simplu. Un actor care poate face toate acestea ca un profesionist este rezultatul muncii unor profesori dedicati, care au harul de a cultiva talentul nativ si de a-l perfectiona, impartasindu-i, de la tainele studiului muzical al rolului, al antrenamentului vocal, al jocului scenic, pana la repetitiile de coregrafie si actorie.
Teatrul muzical combina: muzica vocala si instrumentala, dialog si dans. Continutul emotional – umor, patos si dragoste- si naratiunea sunt transmise amplu prin cuvinte, muzica, miscare si aspecte tehnice ale spectacolului, intr-un tot unitar.
Numai stapanind perfect arta vocala, dramatica si coregrafica, actorul de teatru muzical va putea darui viata personajului pe scena. In plus, trebuie sa aiba simt al umorului, sa fie vesel, deschis, sa aiba o forma fizica excelenta pe care sa o mentina in mod constant.
Copii si tinerii care patrund in minunata lume a artelor spectacolului, indrumati de profesori daruiti artei, cresc si se dezvolta armonios, intr-un mediu creativ, descoperind si cercetand continuu teatrul muzical si tot ce tine de procesul lui de creatie.

CRINA GABRIELA BOLBOCEANU
Fondator Asociatia Culturala SIPETUL ARTEI

Categorii